(©MN Press)
(©MN Press)

U Subotici stavljen katanac na jedini bazen: Vaterpolisti Spartaka beskućnici, biće domaćini u Novom Sadu ili Somboru

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 09:36

Zatvoren je zbog problema sa sistemom filtera…

Često je Subotica bila baza vaterpolo reprezentacije Srbije pred put na velika takmičenja, ali pitanje je kada će naredni put biti u prilici da ugosti najbolje svetske vaterpoliste, jer bazen je – zatvoren.

Na bazenu neće biti moguće da se obavljaju treninzi, niti odigravaju utakmice do daljeg zbog tehničkih problema, a nezvanično se može čuti da je reč o problemu sa sistemom filtera. Subotica je tako ostala bez i tog jednog funkcionalnog bazena, a vaterpolisti Spartaka postali su beskućnici.

Izabrane vesti

Moraće Spartak da potraži novu kuću kako bi mogao da završi sezonu, a u klubu razmišljaju da igraju u Novom Sadu ili Subotici.

Mi smo u sred prvenstva i ovo je došlo u najgorem trenutku. Protekli vikend smo, srećom, igrali u gostima, ali ne znam kako ćemo narednih nedelja. Moramo da se dogovorimo da li ćemo na treninge u Sombor ili Novi Sad, što znači da verovatno nećemo biti svi na okupu, da nećemo moći da idemo u isto vreme, ali i da ćemo imati dodatne troškove”, rekao je Spartakov predsednik Laslo Joža za Politiku.

Zbog privremenog stavljanja katanca na bazen bez mogućnosti za trening ostalo je oko 150 članova kluba, različittih uzrasta, kao i plivači, ronioci, ali i građanstvo.

Za samo jednu vodenu površinu to je krkljanac, a treba dodati tu i građane rekreativce, i jasno je da Subotici nije dovoljan jedan bazen u funkciji, već su potrebne bar dve vodene površine”, zakljućio je Laslo Joža.

Subotica je ostala bez jedinog zatvorenog bazena koji je povezan sa otvorenim u Dudovoj šumi. On je prethodnih zima stavljan pod balon, ne i ove zime. A, ovo nije prvi “slučaj” sa Sportsko-rekreativnim centrom “Prozivka”. Novembra prošle godine deca i svi korisnici bazena otrovali su se hlorom kojim je tretirana voda.

Srbija, zemlja vaterpola, bez osnovnih uslova za vodene sportove.



tagovi

vaterpolo SrbijaVK Spartakvaterpoloplivanjeronjenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara